zaterdag 16 mei 2009

Chinezen eten met stokjes!


Ik moet van mijn mama en papa altijd netjes met mes en vork eten. In China doen ze dat heel anders, daar eten ze met stokjes. Als je het ook een keer wil proberen. Je doet het zo:
1. Je pakt 1 stokje tussen de duim en aan de andere kant je ring- en middelvinger.
2. Het tweede stokje pak je tussen het topje van je duim en je wijsvinger.
3. Beweeg je bovenste (tweede) stokje heen en weer ment je duim en wijsvinger. Houd het eerste stokje stil.
4. Succes!

Je bent een "meester" als je een aantal pinda's tegelijk kunt oppakken!

dinsdag 12 mei 2009

Ons Hotel in Beijing

Mama kreeg een berichtje over waar wij gaan slapen in Beijing. Het is een heel groot hotel. Ik geloof dat je er zelfs kunt zwemmen. Klik hier maar eens dan kun je het zien.

Chinese WC


Ik was heel benieuwd naar de Chinese WC's. Chinezen gaan vaak naar hurkWC's. Samen met papa heb ik een plaatje opgezocht op internet. Kijk maar

maandag 11 mei 2009

Op tournee

We gaan naar Beijing omdat mama daar op tournee gaat met haar orkest. In het orkest spelen mensen uit heel veel verschillende landen. Ze praten samen meestal Engels. Ik ben zelf soms ook Engels aan het oefenenen. Het is helemaal niet zo moeilijk. Hoor maar: "What is your name?"....My name is Tamar"...
In China spreken de mensen vooral Chinees, maar dat is best moeilijk klik hier maar eens en luister. Als je met je muis over een woord beweegt kun je horen hoe het moet klinken.

Naar China

In september ga ik met mijn mama en papa naar Beijing (Peking) in China. Beijing is heel ver weg. Kijk maar eens op deze kaart.

Hoi!



Hoi, dit is mijn eerste berichtje.
Groetjes, Tamar